how to: festival bezoeken in het buitenland zonder meteen een Hollandse lul te zijn.

Je wilt natuurlijk niet meteen worden afgeschreven op dat ene buitenlandse festival waar je al maanden naar uitkijkt. Dit willen we natuurlijk met z’n allen voorkomen dus hierbij onze tips die wij voor jullie hebben samengesteld

Tip 1: Laat lijken alsof dit jouw plek is!

Doe gewoon alsof je thuis bent, fake it till you make it. Ga niet de gekke buitenlander uithanger die ineens naakt het meer in wil rennen. De omstanders zullen zich hieraan gaan irriteren. Dus act normal en ga met de vibe van die plek mee.

Tip 2: Denk eens aan je geluidsniveau

Wij vinden dat we op een normaal niveau praten, maar voor buitenlanders zijn wij de luide Nederlanders. Niet zoals de Britten natuurlijk, want zij spannen de kroon. Het ligt ook niet persé aan ons, maar aan het volume waarop mensen uit andere landen met elkaar communiceren. Let er dus op dat je je geluidsniveau aanpast op dat van het land waarin het festival zich plaatsvindt.

Een tip van ons: verlies in Engeland je stem, zodat je in de andere landen op hetzelfde geluidsniveau zit.

Tip 3: Ben niet de gierige Nederlander.

Zoals we weten staan wij met z’n allen bekend als de gierige Nederlanders. Wij rekenen alles om en rekenen het op de cent uit. En waar we kunnen besparen, besparen we. Zien we het woord gratis krijgen we een tunnelvisie op die producten.

Als je deze zomer niet te veel op wil vallen, laat dan het omrekenen achterwege en accepteer gewoon wat je moet gaan betalen. Ga ook niet de prijs van een biertje navragen, je hebt er zin in dus bestel het gewoon en accepteer daarna zonder gezeik de rekening.

Tip 4 vermijdt de oranje opdossing

Laat voor een keertje even je oranje kleding thuis. Prima dat jij tijdens het wk met je oranje hoed en oranje huispak de deur uitgaat, maar laat het lekker thuis wanneer je je favorietje festival gaat bezoeken. Je bent daar niet als afzonderlijke Nederlander, maar als de festivalganger die graag met iedereen vrienden wil maken.

Tip 5: lengte het nadeel en voordeel

Voor vele zijn wij de onmenselijk lange mensen. Mensen staan niet graag achter ons Nederlanders op een festival, want dan kunnen ze niks zien in de tent waar jullie staan te feesten. Wel nemen ze ons Nederlanders graag mee naar hun eigen tent.

Zoals wij altijd zeggen profiteer ervan en vraag niet hoe het kan. Kijk natuurlijk wel uit of de persoon in kwestie niet al een vriend of vriendin heeft je wilt natuurlijk niet die stomme dronken Nederlander zijn die een relatie heeft verpest.