festival outfit tips

Op een festival zie je veel mensen die zich net wat uitbundiger kleden dan in het dagelijkse leven. Maar wat maakt je outfit nou echt festivalproof? Dat ga ik je vertellen!

Als eerste is het belangrijk om laagjes te dragen. Hierdoor voorkom je dat je iets veel te warms of juist te koud aantrekt. Natuurlijk verschilt het ook of je een zomer- of winterfestival op de planning hebt staan.

Als je in de zomer naar een festival gaat is het belangrijk om een goede basis te hebben. Trek een leuke jeans aan of een zomers jurkje. Wel zou ik je aanraden om een extra trui of jasje mee te nemen. In de avond kan het namelijk wel afkoelen.

In de winter zijn laagjes kleren fijn. Meestal worden in de winter de festivals in tenten gehouden, maar kan je ook naar buiten. Als je van de ene naar de andere tent loopt kan het heel erg fris zijn. Het is dan fijn om een extra jack aan te trekken. Het kan voor je lichaam namelijk best een klap zijn om steeds van temperatuur te wisselen.

Om je outfit helemaal festivalproof te maken zijn de juiste accessoires heel belangrijk. Denk dan aan een leuke bril of buckethat. Er is ontzettend veel keuze in wat voor soort accessoire je uitkiest. Als je een leuke bril wilt om je outfit af te maken kan je kiezen voor een zonnebril of een ‘flaneer bril’ . Als je naar een binnen feestje gaat zou ik aanraden om een flaneerbril te halen. Dit is een apartere bril dan je normaal gewend bent. Denk dan aan een leuk montuurtje of kleurtje. Hier onder zullen een aantal leuke brillen staan die je kan gebruiken om je outfit af te maken. Voor in binnen festival zou ik een zonnebril afraden. Deze hebben namelijk donkere glazen waardoor je zicht slechter wordt.

Ook is het leuk om een leuk hoedje of petje op te zetten. Tijdens de zomer is het ook fijn om een hoedje op te hebben. Het zorgt er voor dat de zon minder in je gezicht schijnt. Een voordeel is dat een hoedje altijd leuk te combineren valt met een festivaloutfit.

Voor in de winter zijn er ook leuke en warme alternatieven voor een hoedje. Denk dan aan een buckethat van wol of een mooie muts.

Verder is het wel belangrijk om een comfortabele outfit uit te kiezen. Je moet er namelijk de hele dag in kunnen lopen. Hierbij is het ook belangrijk om de juiste schoenen aan te trekken. Je wilt geen blaren aan het einde van de dag. Zelf vind ik het altijd fijn om hoge schoenen aan te hebben. Denk dan aan Dr. Martens. Dit zijn goede festivalschoenen, ze lopen fijn en zijn makkelijk schoon te maken. Als je witte sneakers aantrekt naar een festival komen ze namelijk niet meer zo mooi wit terug. Dit is wel iets om rekening mee te houden. Trek vooral niet je mooiste en nieuwste schoenen aan, want daar zal je spijt van krijgen.