Wat kan je doen tegen een dinsdagdip?

Als je afgelopen weekend flink hebt staan knarsen op een festival, voel jij je waarschijnlijk niet top op dit moment. Er zal een grote kans inzitten dat je nergens zin in hebt, je snel geïrriteerd bent en af en toe een traantje laat. Als je de drug XTC of MDMA gebruikt neem je een beetje geluk van jezelf af. In een eerder blog bericht heb ik uitgelegd hoe het komt dat je op dinsdag een dip hebt. Maar wat kan je doen tegen deze dip? Dat ga ik je hier vertellen.

Help jezelf een beetje

Als je een dag of avond goed hebt lopen dansen en knuffelen is je voorraad serotonine ver op. Het is dus tijd om deze weer aan te vullen. Je lichaam zal uit zichzelf de serotonine bijvullen, maar je kan je lichaam daarbij wel een beetje helpen. Als je het goed wilt doen begin je daar al mee voor je pillenfeestje mee.

Vooraf

Voor elke soort drug die er bestaat geldt het zelfde advies: gebruik dit alleen als jij je goed voelt. Zorg er voor dat je goed in je vel zit en je gezond bent. Als dit niet het geval is zal de kater alleen maar zwaarder worden. Ook is het belangrijk om een aantal dagen van tevoren gezond te eten. Neem een extra stukje fruit per dag want dit zorgt er voor dat je wat reserves hebt. Het is vooral belangrijk dat je genoeg antioxidanten binnen neemt. Deze stof zit vooral in groente, fruit, pinda’s en noten. Naast deze antioxidanten zijn omega 3 vetzuren ook goed voor je lichaam. Deze vetsoort zit vooral in vis. Is de dag aangebroken waarop je helemaal los zal gaan? Het is verstandig om voor je de pil in je mik gooit eerst nog even een goede maaltijd tot je neemt. Als je de XTC pil hebt genomen zal je veel gaan kauwen, echter is kauwen op eten het laatste waar je zin in hebt.

Tijdens

Het is verstandig om wel wat te eten tijdens het gebruik. Waarschijnlijk zal je stappenteller overuren maken tijdens het festival. Dit zorgt er ook voor dat je veel meer calorieën verbrand dan normaal. Probeer tussen het dansen door toch iets van voedingswaardes binnen te krijgen. Vaak is het mogelijk om op een festival wat fruit of een smoothie te halen.

De dag erna

Het beste dat je kan doen na je XTC avontuur is veel uitrusten. Je zal je energie moeten verzamelen om de komende week weer aan te kunnen. Ook is het belangrijk dat jij je reserves weer aan gaat vullen. Hiervoor kan je het eerder genoemde voedsel het beste klaar maken. Je herstelt door deze stoffen sneller en je zal je na een tijdje weer top fit voelen.  Hou wel in je achterhoofd dat deze dip komt door het XTC of MDMA gebruik. Ben je depressief, heb je nergens zin in of begin je om de kleinste dingen te huilen? Weet dat het bij het drugsgebruik hoort en dat het vanzelf over gaat. Meestal houdt een dinsdagdip 1- tot 3 dagen aan. Bij een enkeling kan dit langer stand houden, maar dit is echt een uitzondering.