Wat moet je weten voor je eerste festival?

Klaar voor het festivalseizoen? Met deze checklist wel! I Goed

Als je voor het eerst naar een festival gaat is het belangrijk dat je voorbereidt er heen gaat. Maar wat moet je weten of meenemen naar het festival toe? Dat gaan we je nu vertellen!

Als eerste is het belangrijk dat je naar de weersvoorspelling kijkt. Is er kans op regen of gaat juist de zon de hele dag schijnen? De tip die ik jullie mee wil geven is:  ‘draag laagjes’. Zo kan je op ieder moment jezelf aanpassen als het weer veranderd. Je wilt natuurlijk niet in je korte mouwen in de stromende regen staan…

Als tweede is het belangrijk om de juiste spullen mee te nemen. Mijn advies is om een klein tasje aan te doen zoals een fannypack. In deze soort tasjes passen precies de spullen die je nodig zal hebben. Het belangrijkste om mee te nemen naar een festival is een festivaldop. Dit is een speciaal soort dop die op ieder petflesje past. Je krijgt namelijk nooit een dopje op een flesje bij een festival. Hierdoor voorkom je dat jij je drankje per ongeluk leeg gooit terwijl je hard aan het dansen bent. Ook is het een stuk veiliger, er kan namelijk ook niks in de drankje gegooid worden.

Een waaier is een product die je ook niet moet vergeten. Het maakt niet uit of een feestje binnen of buiten is, het zal altijd warm zijn. Uit mijn eigen ervaring komt een waaier altijd van pas. Natuurlijk zijn er veel verschillende soorten waaiers, maar ik adviseer om een plastic waaier mee te nemen. Op veel festivals worden namelijk papieren waaiers verkocht, maar die gaan al vrij snel kapot.

Verder is het verstandig om wat geurtestertjes mee te nemen. Het kan namelijk gebeuren dat je een vies luchtje zal krijgen door al het dansen op het festival. Het is dan fijn als je jezelf even kan ‘opfrissen’ met wat parfum. Echter moet je geen heel flesje parfum meenemen want die zal je niet mee naar binnen krijgen van de security. Mijn laatste tip is om een powerbank en een oplader mee te nemen. Het kan goed gebeuren dat je in de drukte je vrienden kwijt raakt. Als je telefoon dan ook nog is leeg is kan je lang gaan zoeken naar elkaar. Om dit te vermeiden is het nooit verkeerd om een powerbank mee te nemen.