festival gids

Als onsaai, jeugdig persoon kun je het natuurlijk niet laten gebeuren om nooit naar festivals te gaan. Door de groepsdruk ga je toch maar mee, maar je voelt je bedrogen door je vrienden, de bands en de festivalorganisatie. Om het toch nog een beetje naar je zin te hebben kun je er toch maar beter het beste van gaan maken, maar hoe doe je dat?

Zie de line up als een reclame praatje. Je doel is lekker biertjes drinken en wanneer je de vibe van de muziek niet voelt gooi jezelf lekker vol met wat goude watertjes.

Wat ook belangrijk is, is dat je geen moeite gaat doen voor een goede maaltijd. Ten eerste sta je waarschijnlijk een uur in de rij, tenzij je gaat voor de vega bietenballen, en ten tweede ga je echt geen culinair hoogstandje krijgen. Ga gewoon lekker in de rij staan bij de frietkraam.

Het klinkt misschien raar en je kunt me nu slap noemen, maar een pilletje kan je redding worden. Stop het voor de zekerheid in je onderbroekie want je wilt natuurlijk niet bij iemand hoeven schooien of zonder dat je het door hebt een paracetamolletje kopen voor 10 euro.

Kijk natuurlijk wel uit met wat je inneemt je wilt natuurlijk het volgende feestje ook nog mee kunnen maken.

Je hoort natuurlijk wel eens de verhalen over mensen die zichzelf niet konden inhouden en even met z’n tweeën een DIXI induiken. Toch willen we je graag nog eventjes waarschuwen: seks op een festival is niet alleen heel erg vies, het is simpelweg gewoon ontzettend kut.

Dan iets anders en ook wel iets erg belangrijks: ga vooral als jezelf. Er zijn altijd mensen die er extreem veel zin in hebben en gaan voor gekke outfits, glitter op hun gezicht of gekke attributen meenemen. Maar zoals we net al zeiden, ga vooral als jezelf. Je hebt het meeste plezier wanneer je je gewoon comfortabel voelt. Trek desnoods je lievelingskloffie aan en gaan met die banaan.

Regen of geen regen, laat die poncho lekker thuis. Regen vindt natuurlijk niemand leuk, maar het is gewoon een kwestie van accepteren. Doe een lekker regendansje en geniet gewoon van het feest. Mocht je je echt zwaar gaan irriteren, kies er dan voor om een overdekte plek op te zoeken en probeer te blijven genieten van het feestje. Mocht je het toch koud krijgen, giet nog wat extra alcohol erin en je krijgt het gegarandeerd vanzelf warm.