ADE

Je hebt er misschien al wel eens van gehoord: ADE, ookwel Amsterdam Dance Event.

Het is iedere derde week van oktober en zoals de naam al zegt in Amsterdam.

Het bestaat uit ADE By Day en ADE By Night. Overdag wordt het gezien als conferentie en festival en ’s avonds is het echt puur een festival. Er staan verschillende podia en clubs door Amsterdam heen. Hier treden verschillende dj’s en musici uit verschillende landen op. Er zal dus sowieso iets voor jou tussen zitten!!

Je moet natuurlijk wel 18 jaar zijn om naar binnen te mogen dus houdt hier zeker rekening mee. En mocht je denken ik sneak wel ergens naar binnen, doe dit zeker niet ze letten hier ontzettend streng op. Ga dan maar eens aan jouw ouders uitleggen wat je van plan was. Kijk dan maar gewoon de aftermovie en geniet er extra van wanneer je de minimumleeftijd hebt bereikt.

Tijden ADE hangt er de meest gezellige sfeer in onze hoofdstad. Iedereen loopt dansend over straat heeft zin in de nieuwe dag en is klaar om een feestje te gaan bouwen. Iets wat je het liefst niet wil missen natuurlijk.

Een kleine tip die we je mee willen geven: Houdt rekening met waar je wil slapen en je eventuele vervoer terug naar huis.

Doordat het evenement zo groot is, zal het ov overbeladen zijn, zullen de hotels snel vol zitten en de taxi’s zullen ook minder beschikbaar zijn door de drukte.

Je wilt natuurlijk na je mega leuke feestje niet vaststaan, maar lekker doorgaan naar een afterparty. Ja die afterparty’s zijn ook nog een dingetje. Vooral nu met corona en de festivals eerder moeten stoppen zijn er veel afterparty’s gaande…. Maar hoe leuk is dat: lekker na je festival nog eventjes doorpakken en nieuwe mensen leren kennen. Ook dat gebeurt allemaal tijdens ADE. Iedereen danst met iedereen en hierdoor leer je een hoop leuke nieuwe mensen kennen. Dat wil je zeker niet missen toch?

Mocht je kaartjes willen halen kan je dit het beste doen via de website StubHub. Je kan natuurlijk altijd even de socials in de gaten houden om te zien wanneer jij jouw kaartjes kan halen. Mocht je nou net je kaartje zijn misgelopen dan kan je altijd nog even een kijkje nemen op ticketswap. Dit is een website waar mensen hun kaartje te koop kunnen zetten wanneer ze toch niet kunnen gaan.