Wat maken EHBO’ers mee op een festival?

Terwijl jij lekker staat te feesten en tieren, zijn er ook mensen die ontzettend hard werken. Je denkt er misschien niet zoveel over na, maar de EHBO’rs zijn ontzettend belangrijk op de festivals. Wanneer jij met je dronken koppie verzorging nodig hebt staan deze mensen meteen voor jou klaar en zorgen ervoor dat je hopelijk weer door kan feesten mits je het niet te gek hebt gemaakt natuurlijk.

Jullie willen niet weten hoe vaak mensen zonder kleren de ebho binnen komen je vraag je nu waarschijnlijk af hoe dit komt, maar daar weten de meeste mensen zelf het antwoord niet meer op. De mensen van de EHBO moeten hier meestal wel om lachen en maken er ook nog eens een grap van. Ze geven de persoon meestal kleren van het andere geslacht aan en maken er op die manier maar iets grappigs van.

Wel zeggen ze hierover dat ze kijken naar hoe ernstig het ongeval is. Wanneer iemand met een ernstig letsel binnenkomt zullen ze hier echt geen grappen mee maken, maar wanneer iemand gewoon lomp of onbehouwen is geweest mogen ze hier best een grapje van maken.

Ze merken ook dat veel mensen gratis een festivalterrein willen beklimmen. Meestal hebben ze dan al wel een aantal drankjes op en hierdoor krijg je ook al wel de meest grappige gevallen binnen. Soms lukt het ze wel, maar halen ze vervolgens heel hun voeten open aan al het glas of de blikken die daar op de smerige grond liggen. Hierdoor krijgen ze alsnog veel gevallen binnen die gehecht moeten worden.

Waar veel mensen die op de EHBO post werken zich ook over verbazen, is hoe iedereen alle drugs op bijzondere wijze meesmokkelt. Er was zelfs een keer iemand die een zwembandje vol lachgas mee had en iedereen kwam steeds een hijsje nemen van het zwembandje. Ook vinden ze vaak GHB in flesjes voor neusspray of van die flesjes waarmee je je handen kan ontsmetten. Mensen worden steeds meer creatief als het gaat om het meesmokkelen van drugs. Hierdoor wordt het gebruik alleen ook meer en zie je zo af en toe ook echt vreemde gevallen voorbijkomen.

Zo was er een keer een jongen die xtc had gebruikt en als gevolg hiervan een uur heeft staan knuffelen met een boom, zonder dat er contact was te maken met deze jongen. Het enige geluid wat er uit deze jongen kwam, waren dierengeluiden. De ene keer was het een koe dan een aap en toen weer een muis. Je maakt dus gewoon de meest gekke dingen mee.