telefoon gestolen? Zo voorkom je het!

Iets wat je vaak hoort, is dat er spullen worden gestolen van de festivalgangers. We hoeven denk ik niemand te vertellen dat dit gewoon ontzettend vervelend is. Iedereen wil graag thuiskomen met al zijn of haar spullen.

Om jullie een handje te helpen zodat jullie thuiskomen met jouw telefoon hebben wij een aantal tips voor jullie verzameld.

Tip nummer een: Neem alleen de spullen mee die je nodig hebt niet meer

Wanneer je veel spullen meeneemt, is het moeilijk om deze allemaal op te bergen, probeer daarom ook niet te veel mee te nemen. Laat de overbodige dingen lekker thuis desteminder je kwijt kan raken of gestolen kan worden.

Probeer ook alles achter een rits te bewaren, want zoals je waarschijnlijk zelf al kan bedenken kan er uit open zakken makkelijker gestolen worden.

Mocht je alles in een tasje doen met een rits draag dan de sluiting naar je toe.

Tip nummer twee: Let op wanneer een onbekend iemand je aanraakt of aanspreekt

Wanneer er iemand op je af komt die je niet kent, kijk dan goed om je heen. Het zou zomaar eens een afleidingsmanoeuvre kunnen zijn.

Kijk ook uit in moshpits mocht het ineens een wilde situatie worden, is de kans veel groter om jouw spullen kwijt te raken. Wanneer er allemaal festivalgangers om jou heen aan het springen en duwen zijn, kunnen je spullen veel sneller uit je zak worden geplukt.

Tip nummer 3: Kom niet makkelijk over

Wanneer je laat zien dat je goed oplet op je spullen, zal je minder snel als prooi worden gezien. Zakkenrollers kijken naar wie de meest makkelijke slachtoffers zijn.

Tip nummer 4: probeer alle signalementen goed te onthouden en omschrijven

Hoe beter jij je eventuele dief kan omschrijven, hoe groter de kans is dat de verdachte gevonden kan worden.

Jij zit waarschijnlijk met je handen in het haar en denkt dat je je telefoon niet terugkrijgt, maar het tegendeel is waar. Wanneer jij meteen meldt dat je telefoon is gestolen, kunnen ze deze nog opsporen en heb jij aan de eind van de avond je telefoon misschien wel terug.  

En dan de laatste tip

Tip nummer 5: Houd je telefoon altijd stevig in je hand

Wanneer jij je telefoon niets stevig in je hand houdt, kan deze makkelijk uit je handen worden getrokken.  Hoe moeilijk je berichtjes ook te lezen zijn, houdt dus je telefoon altijd goed vast.