Tien tips voor het gebruiken van XTC

Het is dus belangrijk dat je jezelf goed voorbereid voordat je de pil tot je neemt. Daarom hebben we 10 tips voor jullie opgesteld zodat je voor geen verrassingen komt te staan.

Laat je pillen testen

Ik heb het al benoemd maar dit is ook super belangrijk: test je pillen! Het komt steeds vaker voor dat er andere stoffen in een pil worden gestopt. Om er zeker van te zijn dat jij zuivere pillen hebt is het verstandig om deze dus te testen.

Slaap goed de dag van tevoren

Het is belangrijk dat je een goede nachtrust hebt gehad de dag voor het gebruik. Ook al lig je super zenuwachtig in bed voor het festival, probeer goed te slapen. Als je een lange nachtrust hebt zorgt dit er ook voor dat je meer energie hebt.

Eet goed van te voren

Een goede maaltijd is belangrijk voordat je uit je plaat zal gaan. Dit zorgt er voor dat je meer reserves hebt en dus ook langer door kan feesten. Ook zal je weinig door je keel krijgen als je aan de XTC zit. Probeer dit echter wel te doen, je zal er later profijt van hebben.

Zorg dat je goed in je vel zit

Het is belangrijk dat je jezelf mentaal goed voelt. XTC zorgt er namelijk voor dat je emoties versterkt worden, ook als dat geen vrolijke emoties zijn. Ook kan de XTC psychische klachten erger maken. Als je kampt met deze problemen kan dit er voor zorgen dat paniekaanvallen, angst of psychoses kunnen optreden als je niet goed in je vel zit. Twijfel je om het te nemen? Dan raad ik het aan om het toch even te laten.

Doseer goed

Je zal misschien denken dat het normaal is om met een halve pil te beginnen. Kijk hier echter goed mee uit. Dit is namelijk niet aan te raden. Hou ook goed bij hoeveel je al tot je hebt genomen en hoe lang het geleden is.

Drink voldoende water

Als je een pil hebt genomen kan het voorkomen dat je door de dopamine weinig tot geen eet- en drinklust hebt. Wel kan het gebeuren dat je mond net als schuurpapier aanvoelt zo droog dat hij is. het helpt dan om wat te drinken, maar dat spreekt voor zich. Het drinken van teveel water is ook een probleem. Je kan hierdoor een watervergiftiging op lopen. Probeer er op te letten dat je maar 1 of 2 glazen water per uur drinkt.

Zorg dat je niet oververhit

Het kan gebeuren dat je door al het dansen oververhit raakt. De MDMA zorgt er ook voor dat je lichaamstemperatuur zal stijgen. Ook al zijn ze een heerlijk setje aan het draaien, neem toch af en toe even pauze.

Niet combineren

Het is niet aan te raden om XTC te combineren met meerdere soorten drugs. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de effecten van de verschillende drugs elkaar versterken of juist tegen werken. Doe dit niet.

Zorg goed voor jezelf na de trip

Het gebruik van een XTC pil doet best veel met je lichaam. Zorg er voor dat je goed uitrust na het gebruik. Eet de volgende dag voldoende antioxidanten en omega 3. Dit zal er voor zorgen dat je veel sneller de oude voelt. Tip, zorg voor een lekker volle koelkast voordat je naar het feest gaat.

Genieten!

De laatste en beste tip is: Geniet van je space. Ook al voel je jezelf misschien wat minder als de pil inkickt, probeer te genieten van de mensen, de omgeving en de sfeer. Dit zal wonderen doen. Oh, vergeet ook niet je vrienden te vertellen hoeveel je van ze houdt!